آخرین اخبار

کشت بیش از 700 هکتار پنبه در شهرستان بیله سوار

r_bilesavar 0 527 رتبه مطلب: بدون رتبه

کشت بیش از 700 هکتار پنبه در شهرستان بیله سوار

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیله سوار گفت: بعد از سال‌ها، کشت پنبه در اراضی کشاورزی شهرستان از سر گرفته شد.

ربعلی جهانی گفت: با توجه به استقبال نکردن کشاورزان طی چند سال گذشته از توسعه کشت پنبه به دلیل هزینه‌های بالای تولید، مکانیزه نبودن کشت، نبود نیروی کارگری و افزایش هزینه‌های مربوط به کاشت، داشت و برداشت، کشت این محصول با توجه به حمایت‌های دولت و سیاست‌های ویژه درباره خرید تضمینی این محصول جانی دوباره گرفت.

وی اظهارداشت: در سال جاری 740 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به زیر کشت این محصول رفته که شامل ارقام مای، لیدر، لودوز و ماکسا با میانگین متوسط عملکرد بیش از 3 تن در هکتار بوده که پیش بینی می شود امسال بیش از 2100 تن پنبه از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.

جهانی خاطر نشان کرد: مباحث مربوط به اشتغالزایی، تامین مواد اولیه صنایع نساجی و کارخانجات پنبه پاک کنی موجود در کشور و سایر صنایع وابسته و همچنین رعایت تناوب زراعی و در نهایت حفظ و پایداری تولید از جمله‌ صرفه‌های اقتصادی مربوط به کشت پنبه است.

مهندس جهانی توان اشتغالزایی پنبه در بخش كشاورزی را 2.5 برابر سویا، چهار برابر ذرت و كلزا و 6 برابر گندم دانسته بیان نمود این محصول به دلیل مبادلات وسیع تجاری اش «طلای سفید» لقب گرفته‌ و از اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است.

انجام مبارزه بیولوژیک در سطح 500 هکتار از مزارع سویای شهرستان بیله سوار

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیله سوار گفت: امسال در سطح 500 هکتار از مزارع سویای این شهرستان مبارزه بیولوژیک انجام گرفت.

r_bilesavar 0 526 رتبه مطلب: بدون رتبه

ربعلی جهانی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیله سوار افزود: برای انجام مبارزه بیولوژیک در شهرستان از 2 نوع زنبور تریکوگراما و براکون در دو مرحله در قالب طرح IPMاستفاده گردید وی بیان کرد: کلیه فرآیند تولید، توزیع و رهاسازی توسط بخش خصوصی(شرکت های دارای مجوز تولید) و نظارت و کنترل کیفی این عوامل توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ انجام می‌شود و روش کار نیز به این صورت است که با استفاده از تله‌های فرمونی آفت مورد نظر را پایش و و پیک پرواز آن را ردیابی می‌کنند و در مرحله نهایی اقدام به رهاسازی عوامل مبارزه بیولوژیک می شود.

جهانی بیان کرد: هدف از کنترل بیولوژیک ریشه کن کردن آفاتی که به گیاهان آسیب وارد می کنند نیست بلکه هدف کاهش جمعیت آنها به حدی است که کمترین خسارت را به کشاورز و محیط زیست وارد کند. در حقیقت روشی است که با عکس العمل محیطی بین موجودات زنده آفات کنترل می شود.

وی اظهار کرد: کاربرد مبارزه بیولوژیک مسائل و مشکلات زیست محیطی در پی نداشته و محصول تولیدی نیز سالم و عاری از آفت‌کش بوده، هزینه‌های تولید در این روش به شدت کاهش پیدا می کند و از ظهور و طغیان آفات ثانویه در این روش نیز پیشگیری می گردد در حالی که در مزارعی که توسط آفت‌کش‌های شیمیایی مبارزه صورت گرفته طغیان ثانویه آفات مشکلات عدیده‌ای هم برای زارع و هم برای محصول تولیدی به وجود می‌آورد

اختصاص 900هکتار از اراضی شهرستان بیله سوار به کشت بادام زمینی

r_bilesavar 0 606 رتبه مطلب: بدون رتبه

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بیله سوار گفت: امسال 900هکتار از اراضی این شهرستان به کشت بادام زمینی اختصاص یافته است.

 

ربعلی جهانی افزود: پیش بینی می شود بیش از سه هزار و پانصد تن بادام زمینی از این میزان اراضی زیر کشت برداشت شودوی بیان کرد: بادام زمینی جزء محصولاتی با ارزش افزوده بالا است که توسعه کشت آن می تواند به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در منطقه کمک قابل توجهی بکند به ویژه اینکه این محصول از لحاظ فنی و تخصصی این قابلیت و توانایی را دارد که در تناوب با غلات قرار بگیرد و به اصلاح و بهبود حاصلخیزی خاک نیز کمک قابل توجهی بنماید.

وی افزود: رقم کاشته شده بادام زمینی در بیله سوار رقم گلی بوده و با غلات تناوب زراعی خوبی دارد. او گفت: دانه بادام زمینی دارای 30 تا 45 درصد روغن و 25 درصد پروتیین بودهاز آنجائیکه این گیاه باعث تثبیت ازت هوا در خاک می شود بنابراین کشت این محصول به حاصلخیز نمودن خاک کمک نموده بعلاوهدرآمد خوبی برای کشاورزان بادام زمینی کار دارد.

جهانی بیان کرد: توسعه مکانیزاسیون و افزایش صنایع تبدیلی از راهکارهای موثر در ارتقای کمی و کیفی تولید این محصول است. کشت مکانیزه بادام زمینی بخاطر کاهش هزینه ها، استفاده مناسب از زمین، سهولت کار و بهره وری مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین افزایش صنایع تبدیلی و فرآوری بادام زمینی منجر به کاهش ضایعات و بهبود کیفیت این محصول میگردد.

RSS
پرداخت قبوض
دی ان ان